Fransk højrefløj øjner fremgang i regionalvalg efter angreb

Det nationalistiske Front National spås gode chancer for opnå fremgang ved søndagens regionalvalg i Frankrig efter angrebene i Paris, hvor 130 mennesker mistede livet 13. november.

Det indvandrerkritiske parti ventes at vinde mindst en region, når 44 millioner vælgere går til stemmeurnerne for at stemme i et Frankrig, hvor specialstyrker fortsat har borgerne under skærpet opsyn.

I kølvandet på et af de værste angreb i Frankrig har Front Nationals indvandrerkritiske dagsorden vundet gradvist mere indpas i et land, hvor undtagelsestilstanden sætter sit tydelige præg.

De første målinger er ventet omkring klokken 20 søndag, hvor FN-leder, Marine Le Pen, ventes at trække sig ud som sejrherre i den økonomisk trængte region Nord-Pas-de-Calais-Picardie, som ligger nordligt.

Le Pens antimuslimske og indvandrerkritiske parti, som aldrig tidligere har kontrolleret en region, er vokset i meningsmålingerne efter angrebne.

Hendes 25-årige niece, Marion Marechal-Le Pen, står stærkt i det sydøstlige Provence-Alpes-Cote d'Azur, som er kendt for dets populære strande.

Støtten til Front National ligger på mellem 27 og 30 procent i hele landet, og partiet er endvidere i tæt kamp med de traditionelle højrepartier i Normandiet mod nordøst samt i Bourgogne og Franche-Comté mod øst.

Det ligger sig op af opbakningen til den tidligere præsident Nicolas Sarkozy, som leder det republikanske parti.

Præsident François Hollande, som afgav sin stemme søndag morgen i Tulle i centrum af Frankrig, har modtaget øget opbakning som følge af hans hårde politiske tilgang i kølvandet på angrebene i Paris.

Regionalvalget er den sidste vælgertest inden kampen om præsidentposten i 2017.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip