Fransk indenrigsminister advarer om terrortrussel ved EM

Selv om franskmændene har forhøjet terrorberedskabet frem mod sommerens EM i fodbold, så er der overhængende fare for, at et terrorangreb kan finde sted.

Så kontant er meldingen fra Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, i en tale i det franske senat tirsdag, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

- Denne storslåede og festlige begivenhed indeholder en risiko, det bliver man nødt til at erkende, for fjendtlige grupper kan stadig slå til mod vores land, og jeg ønsker, at vi bruger alle nødvendige midler for at overvinde truslen, siger Cazeneuve ifølge AFP.

Fodboldturneringen finder sted i juni og juli, hvor op til otte millioner europæere ventes at strømme til Frankrig for at følge deres landshold i en af de ti værtsbyer.

Frankrig er i forhøjet terrorberedskab, efter at attentatmænd angreb Paris i november.

130 mennesker døde i angrebene, som blandt andet fandt sted uden for Frankrigs nationalstadion, Stade de France, mens Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp.

Den franske regering har netop offentliggjort, at den fordobler sikkerhedsbudgettet i såkaldte fanzoner i værtsbyerne, så udgifterne nu løber op i 24 millioner euro.

Fanzoner er områder uden for stadion, hvor fans kan varme op til kamp med blandt andet mad og drikke.

- Vi må ikke tro, at vi er i sikkerhed, eller at den presserende fare, som har retfærdiggjort vores høje alarmberedskab, er forsvundet, siger Cazeneuve.

Det er kun en uge siden, at Frankrigs sportsminister, Patrick Kanner, sagde, at "alt vil blive gjort" for at skabe sikkerhed omkring fanzonerne foran landets stadioner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip