Fransk minister kræver metaldetektorer ved togstationer

Den franske miljøminister, Ségolène Royal, vil have hævet sikkerhedsniveauet på de franske togstationer. Kontrollen skal være lige så grundig, som det kendes fra lufthavne. Det skriver AFP.

- Jeg har bedt SNCF (det franske jernbaneselskab) om at kigge på mulighederne for at indføre tiltagene, så der er samme kontrol som for at gå om bord på et fly, siger Ségolène Royal.

Endnu er der et stykke vej fra ord til handling. Ritzaus udsendte, Jens Holt, der befandt sig på en af Paris' travleste banegårde, Gare du Nord, hvorfra tog kører nordpå mod Bruxelles, Amsterdam, Hamburg og London, virkede ganske rolig.

- Her er ikke noget større sikkerhedsopbud, og stemningen er ikke spændt som andre steder i byen, som eksempelvis ved shoppingcentre, hvor kundernes tasker gennemsøges af personale fra private sikkerhedsfirmaer, siger Jens Holt.

- Der går ganske mange mænd rundt i orange veste her på banegården og nogle enkelte uniformerede betjente. Bortset fra almindelig rejseaktivitet er stemningen generelt meget afslappet, fortæller Ritzaus udsendte fra Paris.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip