Fransk minister støtter Vestager: Behold den danske realkredit

Frankrigs finansminister, Pierre Moscovici, forstår godt, at den danske regering er bekymret for, at nye europæiske bankregler kan give problemer for den særlige danske finansieringsmodel på boligmarkedet.

Under et besøg i Paris tirsdag er økonomiminister Margrethe Vestager (R) og Moscovici enedes om et fælles initiativ, der skal forsøge at undgå, at en omdefinition under reglerne om bankers kapitalkrav skal undergrave den danske realkredit.

- Vi deler bekymringen på det her felt.

- Vi har også vores særlige forhold, så vi arbejder på at skrive et fælles papir for at fortælle vores partnere, at vi ønsker, at de særlige forhold skal tages med i overvejelserne, siger Moscovici efter mødet med Vestager.

Den danske minister er opmuntret af støtten fra Frankrig.

- I meget vid udstrækning så vi ens på det spørgsmål. Vores ærinde er, at der skal ikke diskrimineres mod dansk realkredit. Det afgørende er, at det er et aktiv, der bliver bedømt sagligt ud fra objektive kriterier, siger Vestager.

Spørgsmålet om de danske realkreditobligationer er blevet aktuelt igen, efter at Den Europæiske Bankmyndighed (EBA) i december kom med sine anbefalinger til, hvordan man skal definere bankers forskellige former for aktiver.

Ifølge en del af EBA's rapport havner blandt andet den realkredit i anden klasse som "højt likvide aktiver" og ikke i første klasse sammen med de mest solide statsobligationer som "ekstremt højt likvide aktiver".

Definitionen fra EBA vil ligge til grund for en beslutning, EU-Kommissionen skal træffe senest 30. juni i år.

Margrethe Vestager mener, at det vil give problemer for både danske banker og danske boligejere, fordi danske banker skal have en mindre andel realkreditobligationer i deres aktiver, hvis kommissionen følger anbefalingen fra EBA.

- For at sige det på godt jysk, vil det være rimelig træls. Risikoen er, at man kommer til at betale lidt mere for sine lån, siger Vestager.

Hun håber, at det med en forebyggende indsats stadig kan lykkes at få flyttet de danske realkreditobligationer til den mest solide kategori for likvide aktiver.

Og ministeren tager godt imod en melding fra en talsmand for EU-kommissær for det indre marked og finansiel service Michel Barnier om, at han også vil lytte til andre parter end EBA.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip