Fransk minister: Supermarkeds-terrorist havde medskyldig

Skrevet af admin

12/01/2015

Mest læste i dag

Den franske premierminister, Manuel Valls, siger, at gerningsmanden fra fredagens angreb på et jødisk supermarked i Paris, hvor fire gidsler blev dræbt, "utvivlsomt" havde en medgerningsmand.

Amedy Coulibaly, der også dræbte en kvindelig politibetjent i det sydlige Paris torsdag og fire gidsler fredag under gidseldramaet i supermarkedet, fik formentlig hjælp fra en anden person.

- Jagten fortsætter, siger Manuel Valls.

Premierministeren uddyber imidlertid ikke specifikt, hvem de franske myndigheder jagter.

Fransk politi udsendte i fredags en efterlysning på Coulibalys kæreste, Hayat Boumeddiene, efter mistanke om, at hun var indblandet i terrorangrebene, der rystede Paris i sidste uge.

De seneste oplysninger tyder dog på, at den 26-årige islamist landede i Tyrkiet den 2. januar og nu muligvis befinder sig i Syrien.

Frankrig har været i højeste alarmberedskab i kølvandet på sidste uges terrorangreb i Paris.

Ifølge indenrigsminister Bernard Cazeneuve er der udkommanderet næsten 5000 sikkerhedsstyrker og politifolk, der skal beskytte omkring 700 jødiske skoler i Frankrig.

Ved sidste uges terrorangreb i Paris mistede 17 mennesker livet. 12 mennesker blev dræbt i forbindelse med angrebet mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

Derudover blev en færdselsbetjent og fire gidsler dræbt i løbet af tre dages blodig terror i den franske hovedstad.

Tre terrorister blev dræbt.

Det franske indenrigsministerium anslår, at mindst 3,7 millioner mennesker søndag var på gaden i Frankrig for at demonstrere mod terror og ekstremisme og for at ære de 17 ofre.

Mellem 1,2 og 1,6 millioner mennesker gik i optog gennem Paris, mens 2,5 millioner deltog andre steder i landet.

/ritzau/AFP