Fransk politi anholder mand: Mistænkt for Alpe-drab

Skrevet af admin

18/02/2014

Mest læste i dag

Fransk politi har tirsdag anholdt en 48-årig mand, mistænkt i forbindelse med fire brutale drab i sensommeren 2012 på en britisk-irakisk familie i Alperne.

Kilder tæt på efterforskningen fortæller til det franske nyhedsbureau AFP, at den mistænkte er tidligere politimand. En anden kilde siger, at manden blev fyret fra sin stilling i politiet i juni 2013.

En anklager i Annecy fortæller, at den 48-årige er varetægtsfængslet.

- Denne anholdelse, som ikke nødvendigvis bliver den eneste, er resultatet af vidneforklaringer, siger anklager Eric Maillaud.

De franske myndigheder har haft svært ved at finde frem til motivet for de fire brutale drab, der blev begået i september 2012 i nærheden af Annecy-søen ved de franske alper.

Alle fire ofre blev dræbt af to skud i hovedet.

Det har tidligere givet brændstof til spekulationer om, at drabene blev udført af professionelle lejemordere.

Britisk-irakiske Saad al-Hilli, hans kone Iqbal og dennes mor, blev fundet skudt og dræbt i bilen. Parrets døtre overlevede mirakuløst angrebet. En fransk cyklist blev også dræbt.

Den yngste datter på fire år gemte sig i mere end otte timer under sin mors ben, mens hendes storesøster efterfølgende blev lagt i kunstigt koma - hårdt medtaget af skudsår.

Den fireårige pige var efter episoden i choktilstand.

/ritzau/AFP