Fransk politi finder gerningsbil fra angreb i Paris

Skrevet af admin

15/11/2015

Mest læste i dag

En bil, der blev brugt i forbindelse med angrebene i Paris, er fundet i forstaden Montreuil øst for Paris. Det oplyser fransk politi.

Inde i bilen er der fundet tre kalasjnikov-rifler, siger en kilde i det franske justitsvæsen.

Flugtbilen, der er en sort Seat, blev brugt af de gerningsmænd, der under angrebene skød mod folk, der sad på restauranter fredag aften i Paris, oplyser fransk politi.

Radiostationen Europe 1 citerer efterforskere for at sige, at det kunne pege i retning af, at en eller flere af gerningsmændene er undsluppet.

Samtidig oplyser kilder i det franske retssystem til AFP, at seks familiemedlemmer til den hidtil eneste identificerede gerningsmand, 29-årige Omar Ismail Mostefai, er blevet anholdt.

To af de tilbageholdte er Omar Ismail Mostefais far og hans 34-årige bror, der i forvejen var i myndighedernes varetægt. Også hans svigerinde er blandt de tilbageholdte.

Efterforskningen efter angrebene, der har kostet mindst 129 mennesker livet, fortsætter i mindst fire lande, efter en række spor har sat gang i efterforskninger i Tyskland, Grækenland og Belgien.

Blandt andet er tre personer anholdt i Belgien i forbindelse med efterforskningen.

Anholdelserne fandt sted lørdag i et fattigt indvandrerkvarter i Bruxelles.

Ifølge premierminister Charles Michel har mindst en af de fængslede tilsyneladende været i Paris fredag aften.

En fransk anklager har ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyst, at en bil lejet i Belgien har forbindelse til attentatmændene.

/ritzau/AFP