Fransk politi nedtoner rapporter om gidseldrama i Roubaix

Dramatiske meldinger om et gidseldrama, der tirsdag aften så ud til at være under udvikling i den nordfranske by Roubaix tæt på den belgiske grænse, bliver sidst på aftenen nedtonet af politiet, oplyser flere franske medier.

En gruppe gerningsmænd skulle angiveligt have affyret skud mod politiet og efterfølgende have forskanset sig i et hus, hvor de havde taget gidsler. De første meldinger lød også på, at der var sårede.

Politikilder siger ud på ved 21-tiden til avisen Le Figaro, at der "ikke er tale om en terrorhandling, der er tale om et røveri". En anden tilføjer, at der i modsætning til tidligere oplysninger indtil videre ikke er meldt om tilskadekomne.

De første meldinger lød mere dramatiske.

- En operation er i gang, efter at der er blevet taget gidsler. Der er blevet affyret skud, og et kvarter er blevet afspærret. En bankdirektør og hans familie skal være blevet taget som gidsler, sagde en politikilde til Reuters.

Læge- og redningspersonale bekræftede, at der var en aktion i gang i Roubaix, men de havde ingen yderligere detaljer.

Begivenhederne udspiller sig på et tidspunkt, hvor sikkerhedsstyrkerne i både Frankrig og Belgien er i skærpet beredskab. Politikilder siger ifølge Reuters, at situationen i Roubaix har overhovedet ingen forbindelse til angrebene i Paris.

Der er erklæret undtagelsestilstand i Frankrig, og nabolandet Belgien også er i skærpet beredskab - især i hovedstaden Bruxelles - efter angrebene forrige fredag i den franske hovedstad, hvor 130 mennesker blev dræbt.

/ritzau/

Dagens Gossip