Fransk politi: Vi har forpurret plot mod flådebase

En radikaliseret mand er blevet anholdt i Frankrig mistænkt for at have planer om at gå til angreb på soldater på en flådebase i landet.

Det skriver en række medier, herunder det franske nyhedsbureau AFP.

Ifølge Frankrigs myndigheder har den 25-årige mand, der blev pågrebet i oktober, forbindelser til den militante gruppe Islamisk Stat (IS), der har trukket et blodigt spor hen over særligt Irak og Syrien.

Manden blev overvåget af den franske efterretningstjeneste, efter at han to gange sidste år forsøgte at rejse til Syrien.

Den 25-åriges planer ændrede sig dog ifølge politiet til at handle om at begå angreb på fransk jord.

- Efter at være blevet overvåget i et år på grund af radikalisering og støtte til en jihadistisk doktrin forsøgte vedkommende at få fingre i materiale til at udføre en handling, siger Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, i en skriftlig udtalelse ifølge Reuters tirsdag.

AFP skriver, at "handlingen" drejede sig om et angreb mod militært personale på en base i den sydlige havneby Toulon.

Mistanken blev for alvor vakt, da manden modtog udstyr i form af kampgrej - heriblandt en kniv og en maske - med posten.

Han blev anholdt i oktober og sigtet 2. november.

I løbet af afhøringerne har den 25-årige mand indrømmet, at han har været i kontakt med en franskmand, der i øjeblikket befinder sig i Syrien. Han har angiveligt opfordret den sigtede til at udføre angreb, siger en kilde tæt på sagen ifølge AFP.

Manden har ligeledes erkendt, at han planlagde at gå til angreb på den store flådebase. Detaljerne for angrebet havde han dog ikke lagt sig fast på, lyder det fra en politikilde.

/ritzau/

Dagens Gossip