Fransk præsident: Gerningsmænd er døde

Den franske præsident, François Hollande, meddeler at de gerningsmænd, der fredag omkring midnat dræbte 100 mennesker i en koncertsal, er blevet dræbt.

Det siger han på tv, efter at have besøgt Bataclan-koncertsalen sammen med den franske indenrigs-, justits,- og premierminister.

Der er umiddelbart ingen officielle oplysninger om gerningsmænd bag aftenens og nattens angreb en række andre steder i Paris, hvor yderligere mindst 20 meldes dræbt.

Regeringen har indkaldt til et forsvarsråd lørdag morgen klokken ni. Desuden er 1500 ekstra soldater blevet mobiliseret.

Den franske regering indkaldte til et krisemøde omkring midnat kort efter angrebene gik i gang.

Inden han mødtes med sin regering, meddelte præsidenten, at han ville erklære Frankrig i undtagelsestilstand.

- Der vil blive erklæret undtagelsestilstand. Næste skridt vil blive en lukning af de nationale grænser, sagde Hollande.

- Vi må sikre os, at ingen kommer ind for at lave flere forbrydelser, og samtidig må vi sikre os, at dem, der har begået disse forbrydelser, bliver arresteret, hvis de forsøger at rejse ud af landet, sagde præsidenten.

Det er dog lidt uklart, om der er tale om en egentlig lukning af grænserne, eller om der alene er tale om øget kontrol. Det franske udenrigsministerium melder til Reuters, at lufthavnen forbliver åben, og at fly og tog vil fortsætte som planlagt.

Præsident Hollande kalder angrebene i Paris for "terrorangreb uden fortilfælde".

Han var selv til stede på det stadion, der - ligesom Bataclan-salen og en række andre steder i Paris - blev udsat for angreb.

På banen udspillede sig en venskabelig fodboldkamp mellem Frankrig og Tyskland, da der blev registreret flere eksplosioner uden for stadion.

Præsidenten og den franske indenrigsminister blev eskorteret ud af stadion og begav sig til det franske indenrigsministerium, hvor regeringens krisemøde fandt sted.

At sætte et land i undtagelsestilstand betyder, at et lands normale love og rettigheder midlertidigt er blevet erklæret ugyldige på grund af hændelser, der truer samfundets eksistens.

Præsidenten har meddelt, at han ikke vil blive i stand til at deltage i weekendens G20-møde i Tyrkiet som følge af angrebene. Finansministeren, Michel Sapin, og udenrigsministeren, Laurent Fabius, vil deltage i mødet i hans sted.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip