Fransk præsident og ministre besøger gerningssted

Den franske præsident, François Hollande, er på vej til Bataclan-koncertsalen, hvor omkring 100 mennesker - heraf tre gerningsmænd - meldes dræbt efter en gidseltagning fredag ved midnat.

Hollande følges med indenrigsminister Bernard Cazeneuve, justitsminister Christiane Taubira og premierminister Manuel Valls.

Den franske regering indkaldte til et krisemøde umiddelbart efter angrebene fandt sted.

I en kort tv-optræden, inden han mødtes med sin regering, meddelte præsidenten, at han ville erklære Frankrig i undtagelsestilstand.

- Der vil blive erklæret undtagelsestilstand. Næste skridt vil blive en lukning af de nationale grænser, sagde Hollande.

- Vi må sikre os, at ingen kommer ind for at lave flere forbrydelser, og samtidig må vi sikre os, at dem, der har begået disse forbrydelser, bliver arresteret, hvis de forsøger at rejse ud af landet, sagde præsidenten.

Det franske udenrigsministerium melder til Reuters, at lufthavnen forbliver åben, og at fly og tog vil fortsætte som planlagt.

Præsident Hollande kalder angrebene i Paris for "terrorangreb uden fortilfælde".

Han var selv til stede på det stadion, der - ligesom Bataclan-salen og en række andre steder i Paris - blev udsat for angreb.

På banen udspillede sig en venskabelig fodboldkamp mellem Frankrig og Tyskland, da flere eksplosioner uden for arenaen blev registreret.

Præsidenten og den franske indenrigsminister blev eskorteret ud af stadion og begav sig til det franske indenrigsministerium, hvor krisemødet fandt sted.

At sætte et land i undtagelsestilstand betyder, at et lands normale love og rettigheder midlertidigt er blevet erklæret ugyldige på grund af hændelser, der truer samfundets eksistens.

Præsidenten har meddelt, at han ikke vil blive i stand til at deltage i weekendens G20-møde i Tyrkiet som følge af angrebene. Finansministeren, Michel Sapin, og udenrigsministeren, Laurent Fabius, vil deltage i mødet i hans sted.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip