Fransk premierminister kræver ny metode mod terror

Skrevet af admin

09/01/2015

Dagens topnyheder

Mens de to mistænkte for terrorangrebet på det satiriske ugeblad Charlie Hebdo menes at have taget gidsler i byen Dammartin-en-Goële 40 kilometer nordøst for Paris, kræver den franske premierminister, Manuel Valls, nye metoder i kampen mod terror.

Det siger han ifølge den franske avis Le Figaro.

- Det vil uden tvivl være nødvendigt at anvende nye metoder for at besvare truslen fra terrorisme, siger Manuel Valls.

- Vi er i krig mod terrorismen. Vi er ikke i krig mod en religion eller mod en civilisation, tilføjer premierministeren ved sit møde med indenrigsministeren, Bernard Cazeneuve.

De to mistænkte brødre, Cherif Kouachi og Said Kouachi, er begge kendt af politiet, men hidtil har Cherifs fortid fyldt mest. Den yngste bror er før dømt for at rekruttere hellige krigere.

Meget tyder på, at brødrene længe har kunnet holde sig under efterretningstjenesters radar. Derfor har de ikke har fået særlig opmærksomhed fra det franske antiterrorkorps.

Amerikanske efterretningskilder siger til avisen The New York Times, at begge brødre stod i den amerikanske database over kendte eller mistænkte terrorister, så de ikke kunne flyve til USA.

Kilder tæt på efterforskningen af terrorangrebet fortæller til de internationale medier Reuters, The New York Times og CNN, at den 34-årige Said Kouachi i 2011 i Yemen trænede med al-Qaeda på Den Arabiske Halvø.

Her fik han træning i at bruge håndvåben, skydning og andre militære færdigheder.

Et vidne til onsdagens angreb har fortalt, at gerningsmændene under flugten sagde, at de var fra al-Qaeda i Yemen.

Gruppen er en af de mest aktive celler i al-Qaeda-netværket.

/ritzau/dpa