Fransk rockikon spiller terroren ud af belgiernes tanker

Den franske rockmusiker Johnny Hallyday trodsede lørdag terrorfrygt og gav som lovet koncert i Bruxelles i kølvandet af tirsdagens voldsomme angreb i den belgiske hovedstad.

De 11.000 fremmødte fans takkede med øredøvende jubelråb, da Hallyday, der er kendt som det franske svar på Elvis Presley, slog de første takter an.

Den 72-årige rockstjerne betonede fra scenen sine belgiske aner.

- En del af mit blod er fransk på grund af min mor, og den anden del er belgisk på grund af min far, lød det fra Hallyday.

31 mennesker mistede livet i tirsdagens angreb, mens omkring 300 blev såret under tilsyneladende koordinerede angreb i en lufthavn og ved en metrostation.

Ved koncerten havde flere medbragt belgiske flag, og til nyhedsbureauet AFP forklarer en fan, at hun nægter at lade sig kue af terrorens væsen.

- Hvis vi lader os rive med af panikken, vil vi aldrig kunne gå nogen steder. Jeg er ikke bekymret, jeg stoler på sikkerhedsfolkene og ... Johnny, lyder det fra Lindsey, der nød musikken med en øl i hånden.

Netop sikkerheden til koncerten var blevet skærpet markant. Både politi og militærfolk var blevet indsat ved koncertstedet Palais 12.

- Alle personer bliver kropsvisiteret, hvilket vi ikke altid gør normalt, siger sikkerhedskoordinator Stefan Feldbusch.

Bruxelles-beboeren Michel siger, at han tog til koncert for at "glemme denne forfærdelige uge".

- Når du ser Johnny, er du ikke bange længere.

Mens Johnny Hallyday gennemførte sin optræden, valgte den amerikanske popstjerne Mariah Carey at aflyse sin kommende koncert i Bruxelles på grund af sikkerhedsbekymringer.

Johnny Hallyday er aldrig blevet en berømthed på verdensplan, men i sit hjemland er han et ikon, der har solgt over 100 millioner plader i løbet af flere årtier.

Hans popularitet i Frankrig viste sig blandt andet ved, at lørdagens koncert blev sendt direkte i omkring 300 biografer i landet.

Han spiller endnu en koncert i Belgien søndag.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip