Fransk stjerne lider af fart-fobi: Sendes på træningstur i racerbil

Han er et af franskmændenes store håb. Men cykelrytteren Thibaut Pinot, der i øjeblikket kører etapeløbet Vuelta a España, har sit at slås med. Han er nemlig bange for at køre for stærkt på sin cykel.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Allerede som 22-årig vandt Pinot i 2012 en etape i Tour de France. Men i årets Tour de France tabte han seks minutter allerede på 8. etape. Her blev han hægtet af på nedkørslen fra stigningen Porte de Pailhères.

Efter etapen indrømmede han, at han følte sig blokeret, når det kom til nedkørsler.

SE OGSÅ: Holdkammerater mobber: Chris Horner hyldet af gamle koner

Men med nedkørsler som en temmelig fast del af større etapeløb, så er det en fobi, holdet, FDJ.fr, gerne vil til livs. Og planen er, at det skal gøres i en racerbil på den tidligere Formel 1-bane, Magny-Cours.

- Målet er, at Thibaut skal blive fortrolig med høj hastighed, siger FDJ.fr’s sportsdirektør, Marc Madiot, til avisen L’Equipe, ifølge Cyclingnews.

Det er den tidligere rallykører, Max Mamers, der skal hjælpe Thibaut Pinot.

- Jeg har fulgt hans resultater, siden han var den bedste klatrer i Paris-Corréze som 20-årig. Da jeg så, at han var skrækslagen på nedkørslen, sagde jeg til mig selv, at jeg kunne gøre noget for ham. Samme aften sendte jeg en besked til Marc (Madiot, red.), siger Max Mamers.

SE OGSÅ: Her piver cykelrytterne på Twitter

Til oktober begynder Thibaut Pinot sine overvindelser med køretimer i en elektrisk racerbil på Magny-Cours-banen.

Max Mamers er sikker på, at Pinot kan komme sin frygt til livs ved at køre op mod 200 kilometer i timen. Cykelrytteren skal vænnes til at læse forhindringer i høj fart.

- Først skal han have en instruktør med sig, og så skal han køre alene. Han risikerer ingenting på Magny-Cours, forklarer Max Mamers.

Vuelta a España er traditionen tro bjergrigt. Thibaut Pinot har derfor rig mulighed for at teste sig selv i løbets resterende to uger.

Dagens Gossip