Fransk studerende hjernedød efter fascistisk overfald: Nu er han død

18-årige Clément Méric studerede ind til onsdag videnskab i Paris, hvor han nær Saint-Lazare Station blev overfaldet af tre unge fra den alleryderste højrefløj.

Méric, der var aktivist fra den ydre venstre fløj, blev af de tre unge nynazister udsat for så grov vold, at han efter overfaldet blev erklæret hjernedød.

Fra sit besøg i Japan, fortalte Præsident Francois Hollande via telefon, at han tager stærk afstand fra det voldsomme overfald.

Sammen stødet mellem nynazisterne og aktivister fra venstrefløjen foregik midt i en tøjbutik, hvorefter Méric og hans medaktivister forlod butikken. Men her stoppede det ikke for tre unge fra den yderste højrefløj.

Ifølge et vidne, der kalder sig Aurelia ifølge franske The Local, bar overfaldsmændene tydeligt præg af at være nynazister. De var alle tre helt kortklippede og i læderjakker, og ifølge hende brugte en af dem et knojern under overfaldet.

- Jeg så den unge mand falde, og ramme med hovedet ind i en pæl. Han blødte både fra næsen og ørene, da hele hans krop pludselig gik i kramper, fortæller hun.

- Han havde en voldsom bule i hovedet, og hele hans ansigt var sølet til at blod, tilføjer hun.

I Frankrig har man fra alle sider af det politiske spektre taget stærkt afstand fra overfaldet, der chokerede Paris i går aftes. 

Dagens Gossip