Fransk topkilde: Attentater kan ikke bremse klimatopmøde

Regeringer verden over lægger sig i selen for at finde frem til en global klimaaftale i år, og rammerne om de forestående forhandlinger leveres fortsat af Paris, selv om den franske hovedstad fredag aften og natten til lørdag blev ramt af en serie angreb, der har kostet foreløbig 127 livet.

Den franske hovedstad er i chok, og regeringen har indført undtagelsestilstand. Men Frankrigs regering agter alligevel at klø på med topmødet, der begynder 30. november.

Det siger Laurent Fabius, den franske udenrigsminister.

- COP21 skal holdes, siger han ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Kort forinden sagde en højtstående fransk diplomatkilde til nyhedsbureauet Reuters, at der ikke er planer om at afblæse topmødet.

- Det er på ingen måde under overvejelse, siger diplomaten på et spørgsmål om, hvorvidt Frankrig vil udskyde klimatopmødet, COP21, flytte det eller helt aflyse det.

Kilden tilføjer dog, at sikkerheden omkring topmødet vil blive øget, og det samme siger udenrigsminister Fabius.

Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at der ventes mindst 115 stats- og regeringschefer, herunder blandt andre præsidenterne fra USA og Kina.

I Washington siger en amerikansk embedsmand ifølge AFP, at USA's præsident, Barack Obama, ikke har ændret sine planer. Han kommer til klimatopmøde.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip