Fransk Tour-helt snød sprinterne

Det var øjensynligt planen for Thomas Voeckler (Team Europcar), da den franske nationalhelt fredag viklede sig ud af en taktisk sandwich for at tage en etapesejr i Tour-optaktsløbet Criterium Dauphiné.

Thomas Voeckler var blandt de fire "overlevende" i et tidligt udbrud, som det aldrig lykkedes sprinterholdene at hente på en snoet og kuperet rute med mål i Grenoble.

Den snart 34-årige franskmand havde dog en svær forhindring i finalen, hvor var lusen mellem to negle overfor Egor Silin og Kevin Seeldrayer fra Astana. Trods det talmæssige overtag formåede de to Astana-ryttere dog ikke at udnytte den gyldne mulighed overfor den snu og halvhurtige Voeckler, der tydeligvis var stærkeste mand.

Det franske World Tour-løb, som slutter søndag, har stadig Chris Froome i førertrøjen, mens Jakob Fuglsang (Astana) er bedst placerede danske rytter.

Team Saxo-Tinkoffs Tour-udfordrer Alberto Contador er aktuelt placeret på en 13. plads sammenlagt og må ud i nogle kompromisløse angreb på de mange højdemeter, løbet rummer over de sidste to etaper.

Dagens Gossip