Fransk træner: Alt var perfekt bortset fra vejret

Han har ikke villet tale engelsk under EM-slutrunden, den franske træner Claude Onesta. Har nægtet og sagt, at det kunne han ikke.

Men det kunne han nu godt på det afsluttende pressemøde.

Da guldet var i hus med storsejren på 41-32 over Danmark, og pressemødet var ved at være slut, greb han mikrofonen med et stort smil på sine læber.

Den kroatiske kollega Slavko Goluza skulle lige have en hilsen, efter han i kølvandet på fredagens semifinale afleverede sin svada om hjemmebanedommere og elendig indkvartering i Danmark, hvor han mente, kroaterne havde sovet som dyr undervejs.

På ganske forståeligt engelsk sagde den franske træner:

- Jeg vil bare lige sige, at det franske hold ikke har det mindste at udsætte på det organisatoriske her ved slutrunden. Alt har været fint, bortset fra vejret. Brrr...., sagde Claude Onesta med grin i salen til følge.

Og han var selvsagt ovenpå, den franske træner. Som da han blev spurgt til, hvordan det var lykkedes franskmændene at time alt perfekt til finalen.

- Vi vidste, det ville blive svært mod Danmark. Vi vidste, det var en stor kamp, og at det ville blive hårdt. Måske var det derfor, vi ramte dagen.

Frankrigs andetvalg i målet, Cyril Domoulin, fik spilletid sidst i finalen, og han var ovenud lykkelig over sin nye titel som europamester i håndbold.

- Det er helt fantastisk. Jeg vil altid huske denne oplevelse. Vi tog det kamp for kamp i turneringen og forblev positive, og vi spillede fantastisk i dag, sagde han.

/ritzau/

Dagens Gossip