Franske arbejdere holder chefer indespærret

Arbejdere ved en Goodyear-fabrik i Frankrig, som protesterer mod en nedlæggelse af fabrikken og fyringer, holder to chefer indespærrede.

Direktøren for produktionen og personalechefen har været lukket inde i et møderum siden mandag morgen i fabrikken i Amiens i den nordvestlige del af landet.

- Der er en god stemning, forsikrer en repræsentant for de ansatte.

- De to chefer får vand, og de har har fået lov til at beholde deres mobiltelefoner, siger fagforeningens talsmand.

Ledelsen ved Goodyear-fabrikken og fagforeningen har ligget i forhandlinger i flere år om, hvordan foretagendes røde tal skal håndteres. Forslag fra de amerikanske ejere er indtil nu blevet afvist af fagforeningen, CGT.

Nu, hvor forhandlingerne er brudt sammen, frygter de 1173 ansatte på fabrikken, at en lukning allerede vil ske inden for få uger.

- Vi ønsker at vende tilbage til forhandlingsbordet og drøfte frivillige fratrædelser. Vi vil også have undersøgt om der er en køber til fabrikken, siger Franck Jurek fra fabrikkens arbejderråd.

Under finanskrisen var det ikke ualmindeligt, at chefer blev lukket inde i forbindelse med fyringer og nedskæringer i franske virksomheder, men denne radikale praksis er taget af.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip