Franske eksperter har indledt undersøgelse af fly-vragdel

Havarieksperter og flyteknikere i Frankrig har onsdag indledt en undersøgelse af en vragdel fra et fly, som blev fundet på stranden på den franske ø Réunion i Det Indiske Ocean, og som formodes at stamme fra Malaysian Airlines-flyet MH370.

Eksperterne håber, at undersøgelserne af vingeflappen vil være med til at kaste lys over et af de største mysterier i flyvningens historie.

Efter 16 måneder er det stadig uopklaret, hvad der blev af Boeing 777-flyet MH370, som forsvandt den 8. marts sidste år på en flyvning fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing i Kina med 239 mennesker om bord.

Det mystiske flystyrt udløste efterfølgende en kolossal, men resultatløs, international eftersøgning efter flyet.

Men fundet af den to meter lange vingedel har skabt fornyet håb om, at i hvert fald nogle spørgsmål nu står over for at blive besvaret.

Undersøgelsen af vragdelen blev indledt onsdag eftermiddag kort efter, at Azharuddin Abdul Rahman, som leder Malaysias nationale flyovervågningscenter, ankom til et laboratorium i Toulouse, hvor han skal overvære de forskellige ekspertundersøgelser.

En kilde tæt på undersøgelserne siger, at "det formentligt vil tage et par dage at undersøge vragdelen". Men der vil måske komme meldinger fra undersøgelserne torsdag.

En af de ledende franske eksperter, Jean-Paul Troadec, siger, at to spørgsmål er i fokus: om vragdelen stammer fra MH370, og om den i givet fald kan belyse, hvad der skete med flyet på den sidste del af dets flyvning.

- Malingen på vragdelen har afgørende betydning, da alle luftfartsselskaber maler deres fly på en bestemt måde, siger Troadec.

Uvisheden om passagerernes skæbne har været hård for de efterladte.

Et australsk ledet eftersøgningshold har de seneste 16 måneder uden held fortsat eftersøgningen efter flyet i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip