Franske fly har nu bombet Islamisk Stat

Franske krigsfly bombarderede søndag mål i Raqqa, som er hovedbastion for Islamisk Stat i Syrien, skriver AFP.

- De franske fly ramte kommando-og kontrolcentre, et rekrutteringscenter, et ammunitionsdepot og en træningslejr, oplyser Frankrigs forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet.

12 fly kastede 20 bomber ved luftangrebene, som er de første franske angreb i Syrien siden massakren i Paris fredag.

Flyene lettede fra Jordan og De Forenede Arabiske Emirater.

Under kampe i den seneste uge har kurdere med støtte fra en amerikanskledet luftkampagne forhindret Islamisk Stat i at kunne bruge landevej 47 som forsyningslinje mellem Raqqa og områder i Irak - deriblandt hovedbyen Mosul.

Islamisk Stat, der blev etableret i begyndelsen af Irakkrigen i 2004, og som siden 2013 også har kæmpet i Syrien, har taget kontrol over store områder i Syrien og Irak.

Sidste år udråbte gruppen et kalifat, en islamisk stat, under lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Forsvarsministrene fra Frankrig og USA nåede søndag til enighed om nye "konkrete tiltag mod Islamisk Stat", siger det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, i en erklæring.

USA's forsvarsminister, Ashton Carter, og hans franske kollega, Jean-Yves le Drian, drøftede over telefonen forskellige skridt efter fredagens angreb i Paris, hvor mindst 129 blev dræbt.

- Carter understregede, at USA er fast besluttet på at støtte Frankrig og medvirke til, at Islamisk Stat bliver tilføjet et endeligt nederlag, siger Pentagons pressesekretær, Peter Cook, til Reuters.

Angrebene i Paris sker på et tidspunkt, hvor Islamisk Stat har lidt adskillige tilbageslag i Irak og Syrien.

De irakiske kurderes præsident, Massoud Barzani, erklærede fredag sejr over Islamisk Stat i den vigtige by Sinjar.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip