Franske fodboldstjerner får torsdag dom i sexsag

For et par uger siden tabte Franck Ribery afstemningen om at blive kåret til verdens bedste fodboldspiller 2013.

Torsdag kan franskmanden endnu engang - og i noget mere alvorlig grad - stå tilbage som taber, hvis han bliver dømt for at have haft sex med en mindreårig prostitueret.

Retssagen, som foregår i Paris, forløb over fire dage i sidste uge, og ifølge det tyske nyhedsbureauet dpa falder der dom torsdag. Tiltalerne fører tilbage til efterforskningen af en prostitutionsring i Paris, hvor kvinder blev solgt til sex med kendte og rige klienter.

Både Franck Ribery og landsmanden Karim Benzema er tiltalt i den opsigtvækkende sag, som kom i mediernes søgelys tilbage i foråret 2010.

Franck Ribery har allerede erkendt, at han har betalt penge for at have sex med den algerisk-fødte Zahia Dehar på et hotelværelse i München i 2009, på et tidspunkt hvor Dehar kun var 17 år.

Den franske fodboldstjerne siger dog, at han ikke vidste, at hun var hverken mindreårig eller prostitueret.

I Frankrig er det ikke ulovligt at betale for sex i sig selv, men det er ulovligt at gå til mindreårige prostituerede.

Karim Benzema er tiltalt for at have betalt penge for sex med den samme kvinde i 2008, mens hun kun var 16 år. Det er ikke ulovligt at have sex med en 16-årig, den seksuelle lavalder i Frankrig er 15 år. Men det er ulovligt at købe sex af en person under 18 år.

Real Madrid-angriberen benægter i modsætning til Ribery at have haft seksuelt samvær med kvinden.

Zahia Dehar siger selv, at hun har modtaget penge fra de to fodboldstjerne for at have sex med dem, men hun indrømmer samtidig, at hun løj om sin alder.

Ifølge fransk lov kan det kan give op til tre års fængsel og en bøde på 45.000 euro at betale for sex med en mindreårig, skriver nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Dagens Gossip