Franske miljøforkæmpere vil sagsøge Maersk Line

A.P. Møller-Mærsk har ikke modtaget oplysninger om, at containerrederiet Maersk Line er sagsøgt af den franske miljøorganisation Robin des Bois - på dansk Robin Hood.

- Vi kan derfor ikke kommentere de nævnte oplysninger, oplyser Maersk Line til Ritzau.

Miljøorganisationen beskylder Maersk Line for at have bragt liv i fare, for forurening og at have efterladt affald, da containerskibet Svendborg Maersk den 14. februar under stormen Ulla og i otte-ti meter høje bølger tabte over 500 containere i havet ud for Vestfrankrig.

Organisationen påpeger, at besætningen på Svendborg Maersk ikke indrapporterede det samlede antal containere, der blev tabt under stormen, men først anmeldte tabet, da skibet kom i havn. Robin des Bois har varslet, at sagen vil blive anlagt ved domstolen i Brest i Bretagne.

Maersk Line har henvist til, at vejret var så hårdt, at det var nødvendigt at få skibet i til kaj i havnen i Malaga før det præcise antal af tabte containere kunne gøres op.

I alt havde skibet i det hårde vejr tabt 517 containere. 85 procent af dem var tomme, og ingen containere med skadelige materialer blev tabt i havet.

Selskabet har mod betaling haft fly og helikoptere fra kystvagten i luften for at lokalisere de tabte containere.

Indtil videre er det kun lykkedes at finde og bjærge 13 containere. Langt de fleste anses for at være sunket og befinde sig på havbunden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip