Franske myndigheder er afventende i gidselsag

Skrevet af admin

09/01/2015

Dagens topnyheder

Fransk politi og soldater er i højeste alarmberedskab og kæmper fredag eftermiddag på to fronter og med to gidseltagninger.

Det sker, efter at en mistænkt til torsdagens drab på en kvindelig politibetjent i Paris har taget mindst fem gidsler i et jødisk supermarked i det østlige Paris, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge politikilder på stedet skal to af gidslerne i supermarkedet være dræbt, men oplysningerne bliver ifølge Reuters dementeret af det franske indenrigsministerium.

Samtidig har finskytter og helikoptere forvandlet den lille by Dammartin-en-Goële omkring 40 kilometer nordøst fra Paris og tæt på Charles de Gaulle-lufthavnen til en krigszone.

Imens har fransk politi omringet de to hovedmistænkte brødre til det blodige angreb mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo, som onsdag kostede 12 mennesker livet i den franske hovedstad.

De mistænkte har angiveligt taget mindst et gidsel, der er taget til fange i en virksomhed, som producerer reklamer og tryksager.

Flere medier har tidligere skrevet, at politiet har telefonisk kontakt med de to mistænkte, der formentlig er brødrene Cherif Kouachi og Said Kouachi.

En talsmand for det franske indenrigsministerium, Pierre-Henry Brandet, advarer dog mod at drage forhastede konklusioner.

- Der er på ingen måde lagt op til at storme stedet, vi skal handle meget metodisk og koldblodigt, siger han til radiokanalen RTL.

88.000 franske politibetjente og soldater deltager i menneskejagten på de to brødre, Cherif Kouachi og Said Kouachi, der er eftersøgt for at stå bag onsdagens massakre på Charlie Hebdo-redaktionen.

Dammartin-en Goële er stort set lukket ned efter gidseltagningen. Byens borgere er beordret til at blive inden døre, og børn skal blive på områdets skoler.

Byen ligger kun fem kilometer fra Paris' Charles de Gaulle-lufthavnen, hvor to ud af fire landingsbaner meldes lukket som følge af situationen.

Lokale myndigheder siger ifølge AFP, at flere skoler i området er begyndt at blive evakueret. De vil blive kørt til byens gymnasium, hvor forældrene kan hente dem, siger en talsmand fra byrådet.

/ritzau/