Franske specialstyrker jagter mistænkte i nordfransk by

Skrevet af admin

08/01/2015

Dagens topnyheder

Den omfattende menneskejagt på to brødre, der er mistænkt for at have begået massakren på det satiriske ugeblad Charlie Hebdo, bragte torsdag flere tusinde politifolk til den nordfranske by Crépy-en-Valois, hvor et stort område bliver undersøgt.

Opdagelsen af bilen i den nordlige by Villaers-Cotterets tidligere torsdag var et gennembrud i myndighedernes jagt på de eftersøgte, som stadig menes at være bevæbnede. De to brødre var blevet set på en tankstation i området.

Myndighederne frygter, at de to brødre planlægger nye angreb.

Mens nettet øjensynligt strammes om de mistænkte, markerer Frankrig en sjælden national sørgedag for at mindes ofrene for onsdagens blodbad i det centrale Paris - det værste terrorangreb i Frankrig i over et halvt århundrede.

Kirkeklokker kimede over hele Frankrig midt på dagen, al offentlig transport stoppede, og en stor menneskemængde samledes uden for Charlie Hebdo i silende regn med bannere, der havde påskriften ""Je Suis Charlie" (Jeg er Charlie).

I mange gader var folk samlet for at markere et minuts stilhed, og tv viste optagelser af børn på en muslimsk skole i den nordlige by Lille holde papirer op med ordene "Ikke i mit navn."

I Crépy-en-Valois bekræfter borgmesteren, at et stort antal politifolk og specialenheder er i området.

- Der er et stor antal politibiler og lastbiler, siger byens borgmester til Reuters.

I luften over byen kredser flere helikoptere, og et stort antal antiterror-styrker er udkommanderet.

Tusindvis af franske politifolk deltager i den omfattende menneskejagt på de formodede gerningsmænd.

Lidt syd for Paris skød en mand torsdag en kvindelig politibetjent og sårede en embedsmand med et automatgevær. Anslaget kaldes et terrorangreb af myndighederne, men det er ikke klart, om det har forbindelse til onsdagens angreb.

Fransk politi har udstedt arrestordre på den 32-årig Cherif Kouachi samt den 34-årige storebror Said Kouachi, som mistænkes for at stå bag massakren. Begge er født i Frankrigs hovedstad, Paris.

Torsdag middag blev de to mænd set ved en tankstation omkring 80 kilometer nordøst for Paris i en hvid eller grå Renault Clio.

/ritzau/AFP