Franske styrker dræber højtstående al-Qaeda-leder

Den dræbte, Abdelhamid Abou Zeid, er tidligere på måneden meldt omkommet, men først lørdag er Hollande kommet med en officiel melding.

Hollande »bekræfter med sikkerhed Abdelhamid Abou Zeids død under kampe ledet af de franske styrker i Ifoghas-bjergene i det nordlige Mali sidst i februar«, lyder meldingen fra det franske præsidentkontor.

»Drabet på en af de ledende personer i al-Qaeda i Nordafrika er et vigtigt skridt i kampen mod terrorisme i Sahel,« hedder det yderligere.

Abdelhamid Abou Zeids død blev allerede annonceret 1. marts af Chads præsident, Idriss Deby Itno. Chads styrker kæmper side om side med de franske styrker i området.

To dage senere bekræftede Chads hær også, at man havde dræbt den militante algerier Mokhtar Belmokhtar, der tidligere ligeledes var en højtstående leder i den nordafrikanske gren af al-Qaeda. Det er endnu ikke bekræftet fra fransk side.

Den dræbte Abdelhamid Abou Zeid, 46, blev betragtet som en af de mest radikale ledere af al-Qaeda-grenen. I juni 2009 bortførte hans mænd den britiske turist Edwin Dyer, og ifølge flere vidner huggede Abou Zeid selv hovedet af briten.

Frankrig gik ind i landets tidligere koloni Mali i begyndelsen af januar for at bremse militante islamisters fremrykning mod hovedstaden Bamako.

Folketingets Udenrigspolitiske Nævn besluttede for to dage siden, at det danske Hercules transportfly, som siden januar har været på vingerne for at bistå den fransk-ledede indsats i det konfliktramte afrikanske land, skal fortsætte i missionen i op til tre måneder mere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip