Franske toldere finder syv ton cannabis i parkerede biler

Skrevet af admin

19/10/2015

Dagens topnyheder

De franske toldmyndigheder gjorde natten mellem lørdag og søndag noget af et fund.

I et af Paris' finere kvarterer beslaglagde myndighederne ikke mindre end 7,1 ton cannabis fra tre parkerede varevogne. Det er den største beslaglæggelse af cannabis i hovedstaden nogensinde, oplyser præsident François Hollande.

Det store fund er resultatet af ugelang efterforskning.

- Stofferne blev fundet i ellers tomme køretøjer, der var parkeret på en boulevard. De blev tydeligvis brugt som midlertidig og mobil opbevaring, siger Frankrigs finansminister, Michel Sapin, i en pressemeddelelse.

De euforiserende stoffer blev fundet i store sække bag i varevognene i Paris' 16. arrondissement. I alt skulle de 7,1 ton cannabis have en værdi af mindst 15 millioner euro, som svarer til cirka 112 millioner kroner.

Beslaglæggelsen er den største i Frankrig "i lang tid", siger François Hollande, der personligt mødte op på toldmyndighedernes hovedkontor i udkanten af Paris for at viderebringe nyheden.

- Jeg er kommet her for at lykønske tolderne, der efter længere tids arbejde var i stand til at beslaglægge mere end syv ton cannabis, lyder det fra præsidenten.

Hollande mener, at der er tale om et stort tilbageslag for kriminelle bander.

Ifølge en efterforsker var varevognene lejede og havde franske nummerplader. En fjerde varevogn var parkeret i nærheden, men her fandt man ingen ulovlige stoffer.

Det var i første omgang en lokal beboer, der alarmerede myndighederne, da han fandt det mistænkeligt, at køretøjerne havde holdt i området i over en uge.

Ingen personer er endnu blevet anholdt i forbindelse med sagen, men man har fundet dna og fingeraftryk i bilerne.

Stofferne menes at være kommet til Europa fra Marokko.

Cannabis er det mest populære stof i Europa. Af alle narkorelaterede forbrydelser i Europa har tre ud af fem sager forbindelse til besiddelse eller brug af cannabis.

/ritzau/AFP