Franskmand efter ny bombetrussel: Truslen er tæt på os

Der er en konstant følelse af, at der kan ske endnu et angreb hvert øjeblik i Paris, lyder det fra folk på gaden i den franske hovedstad, som blev ramt af flere angreb fredag, der kostede mindst 129 mennesker livet.

Mandag eftermiddag lød der nye meldinger om en bombetrussel, ligesom lørdag mod Eiffeltårnet og søndag ved Place de la République i hjertet af Paris.

Det viste sig at være falske alarmer, men frygten er svær at ryste af sig i det daglige liv, siger flere til Ritzaus udsendte journalist.

Politi afspærrede et område kort før klokken 15 mandag, da der var frygt for endnu en selvmordsbomber i metrostationen nær domshuset og politihovedkvarteret Palais de Justice ikke langt fra katedralen Notre Dame.

Efter angrebet fredag er bombetruslerne noget, der skræmmer befolkningen, lyder det kort efter, at afspærringen blev ophævet.

- Vi har alle en følelse af, at truslen er tæt på os.

- Der er en mærkelig atmosfære. Man ved, at der kan ske noget hvert øjeblik. Og det er ikke let at leve med hver dag. Man tænker på det, når man tager metroen. Eller man tænker på, at nogen har lagt en bombe i ens bil.

- Det er svært ikke at tænke på, siger Alice, mens endnu en politisirene lyder i baggrunden. Ingen tager længere notits af det.

Hun blev hjemme i weekenden af frygt for nye angreb, men det er ikke en holdbar løsning i længden, lyder det.

- Man er nødt til at fortsætte med at leve, det kan man ikke stoppe med. Man er nødt til at leve og have et normalt liv, selvom der er en fare ved det. Vi er nødt til at komme videre, siger Alice, som ikke ønsker sit efternavn frem.

Caféen Le Soleil D'Or overfor Palais de Justice blev rømmet under truslen, men kort efter den blev afblæst, vender folk tilbage.

Nogle får sig en kaffe, mens andre drikker en øl alt efter temperament. I baggrunden lyder præsident François Hollandes stemme gennem fjernsynet, da han taler til en ekstraordinær kongres i parlamentet i Versailles.

Det fanger folks opmærksomhed, at præsidenten siger, at Frankrig vil øge indsatsen mod den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat, som han mener har en andel i angrebene fredag.

- Frankrig vil øge antallet af bombninger i Syrien, hvor fredagens angreb i Paris blev planlagt, siger han.

Samtidig opfordrer han til én samlet koalition i Syrien mod Islamisk Stat, inden kongressen slutter af med at rejse sig og synge den franske nationalsang, La Marseillaise.

/ritzau/

Dagens Gossip