Franskmand mistænkt for planer om 15 angreb under EM

Skrevet af admin

06/06/2016

Mest læste i dag

Myndighederne i Kijev har tilbageholdt en fransk statsborger, som havde planer om 15 angreb i Frankrig forud for EM i fodbold og under turneringen.

- Sikkerhedstjenesten har været i stand til at forhindre 15 planlagte terrorangreb forud for EM og under EM, siger Vasilij Gritsak, der er leder af Ukraines sikkerhedstjeneste.

Den anholdte var i Ukraine, hvor han havde kontaktet "illegale væbnede grupper", tilføjer Gritsak.

- Han var interesseret i at købe våben og sprængstoffer, siger han.

Den anholdte havde ifølge oplysningerne planer om at ramme moskéer, synagoger og regeringsbygninger, hedder det videre.

Den unavngivne mand har ifølge oplysningerne fra Ukraine talt negativt om den franske regering, om masseindvandring og om spredningen af islam og globalisering.

Franskmanden medbragte ifølge oplysningerne 125 kilo af sprængstoffet TNT. Han blev anholdt ved den ukrainsk-polske grænse sidst i maj.

Gritsak siger, at sikkerhedstjenesten sørgede for, at der blev solgt deaktiverede våben til franskmanden.

De europæiske sikkerhedstjenester er i forhøjet alarmberedskab, efter at militante islamister dræbte 130 mennesker og sårede flere hundrede i november og slog endnu 32 ihjel i Bruxelles i marts.

USA har advaret amerikanske statsborgere om faren for yderligere angreb i EU. Washington har også påpeget faren for angreb under EM.

Frankrigs præsident, François Hollande, sagde søndag, at der er en trussel om terror i Frankrig i forbindelse med EM i fodbold, der foregår i Frankrig.

- Men Frankrig vil ikke lade sig intimidere. Denne trussel vil vare i lang tid. Men vi må gøre alt for sikre, at EM 2016 bliver en succes, sagde han til fransk radio.

EM begynder fredag 10. juni og varer en måned.

/ritzau/Reuters