Franskmand sætter favoritter til vægs i Paris-Nice

14/03/2015

Med en flot solopræstation tog den franske cykelrytter Tony Gallopin (Lotto-Soudal) både etapesejren og førertrøjen på næstsidste etape af Paris-Nice.

Franskmanden kørte fornemt væk på etapens sidste stigning, og han øgede hele vejen på de sidste 25 kilometer nedad til målet i Nice efter 180,5 kilometer fra Vence.

Inden søndagens afsluttende enkeltstart har Tony Gallopin 36 sekunders forspring til australieren Richie Porte (Sky) og 37 sekunder til Michal Kwiatkowski (Etixx-Quickstep).

Etapen var en af de flotteste i Paris-Nice i mange år.

Ikke kun fordi Jakob Fuglsang (Astana) blev nummer fire på etapen, og den unge danske mester Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) var første mand over målstregen i næste forfølgergruppe og blev nummer seks.

Men også fordi verdensmester Michal Kwiatkowski, i den gule førertrøje, og hans holdkammerater angreb de nærmeste konkurrenter, som måtte slide hårdt for at køre dem ind igen.

De to Sky-ryttere Richie Porte og Geraint Thomas var før lørdagens etape nummer to og tre i den samlede stilling, men tidligt på etapen var de kørt bagud.

Det fik de imidlertid rettet op på undervejs.

Jakob Fuglsang kørte en aldeles fremragende etape lørdag. I den samlede stilling er Astana-rytteren nu nummer fem, kun to sekunder fra Richie Porte, som er på andenpladsen.

Også Michael Valgren imponerede lørdag.

Tinkoff-Saxo-rytteren var i udbrud det meste af dagen, og han var blandt de sidste overlevende fra en gruppe på 31 ryttere, som skilte sig ud tidligt. Hver gang en gruppe nåede frem til ham, havde han styrke til at gå med.

Og en overgang kørte den unge dansker alene væk fra favoritterne på de regnvåde veje nær Nice.

Løbet slutter med en enkeltstart på 9,5 kilometer op af Col d'Eze ved Nice søndag.