Franskmand vinder fjerde VM-guld i skiskydning på en uge

Franskmanden Martin Fourcade er helt suveræn ved det igangværende VM i skiskydning i Holmenkollen-skiområdet nær Oslo.

For fjerde gang i lige så mange forsøg kunne Fourcade lade sig hylde som vinder ved VM, da han torsdag var hurtigst i mændenes individuelle konkurrence.

På VM's åbningsdag torsdag i sidste uge var Fourcade en del af den vindende franske mix-stafet, mens han i weekenden fulgte op med en sejr på både sprinten og jagtstarten.

Fourcades vindertid torsdag var fem sekunder hurtigere end den næsthurtigste, østrigeren Dominik Landertinger, på de 20 kilometer med fire indlagte skydninger.

Østrigeren Simon Eder kom i mål i tredjebedste tid. Han var lidt over 14 sekunder fra guldet.

Fourcade understregede sin overlegenhed, da han havde én forbier i skydningen. Alligevel var han hurtigere end de to østrigere, der begge skød fejlfrit.

Legenden Ole Einar Bjørndalen, der tidligere ved årets VM har vundet to sølvmedaljer, havde en dårlig dag. To fejl i skydningen kostede ham, og han kom i mål i 17.-bedste tid. Bjørndalen var tre minutter langsommere end Fourcade.

Dermed blev det ikke til VM-medalje nummer 43 i denne omgang for nordmanden, der har bebudet, at han stopper karrieren efter VM.

Fredag og lørdag afvikles henholdsvis damernes og herrernes stafet, mens VM afsluttes søndag med massestart for både damer og herrer.

/ritzau/

Dagens Gossip