Franskmand vinder Milano-Sanremo i hektisk spurtopgør

19/03/2016

FDJ-rytteren Arnaud Demare vandt årets første forårsklassiker, Milano-Sanremo, der blev kørt lørdag.

Franskmanden kom først over målstregen efter en hektisk spurt mellem flere af løbets favoritter, hvor Team Skys Ben Swift blev nummer to.

Det 291 kilometer lange løb eksploderede med omkring ti kilometer til mål på Poggio-stigningen med angreb fra mange af løbets store ryttere som Michal Kwiatkowski (Team Sky), Vincenzo Nibali (Astana) og Fabian Cancellara (Trek-Segafredo).

Ingen af dem formåede dog at skabe et tilstrækkeligt forspring, og så skulle det hele afgøres i en spurt mellem feltets hurtigste ryttere.

Her blev et styrt afgørende for positionskampen, hvor blandt andre verdensmesteren Peter Sagen (Tinkoff) blev sat tilbage.

11 ryttere var i udbrud fra starten af løbet, og efter 67 kilometer havde de opbygget et forspring på næsten ni minutter til feltet, der rummede alle favoritterne.

Løbet bød på også tidligere på dramatik, da forårsklassikeren blev ramt af et stenskred på Passo Turchino-stigningen efter 160 kilometer.

Arrangørerne overvejede at neutralisere hele løbet, men besluttede i stedet en alternativ løsning, og det betød, at ruten hastigt måtte omlægges, så rytterne måtte køre ni kilometer på et lukket stykke motorvej.

Udbruddet blev langsomt halet ind over de mange fortrinsvis flade kilometer, og 25 kilometer før mål var der igen samling, inden det hele for alvor skulle afgøres.

De sidste 30 kilometer var præget af hektiske positionskampe i feltet.

Det resulterede i flere styrt, som blandt andre gik ud over en af løbets favoritter, sprinteren Michael Matthews (Orica-Greenedge), der blev sat alvorligt tilbage inden afslutningen.