Fransktalende jihadist henretter frafaldne i ny IS-video

Skrevet af admin

31/01/2016

Mest læste i dag

Islamisk Stat, IS, har lørdag offentliggjort en video, der viser en fransktalende jihadist være med til at henrette en gruppe unge mænd, som anklages for at have vendt den ekstremistiske bevægelse ryggen.

Videoen, der bliver vist på radikale jihadist-hjemmesider, er angiveligt produceret af Islamisk Stats mediekontor i Iraks Nineveh-provins.

I videoen indrømmer de såkaldte frafaldne, før de bliver skudt, at de har været spioner og har handlet imod IS.

Den fransktalende bøddel er iklædt militæruniform og bærer en beige hætte over hovedet, mens han holder en pistol i hånden.

Under hans hætte ses lyse krøller stikke ud, skriver AFP.

Videoen er tilsyneladende optaget efter angrebet 13. november i Paris, hvor 130 mennesker blev dræbt i angreb, som IS har taget skylden for.

Bødlen kalder den USA-ledede koalition, der kæmper mod IS i Irak og Syrien for "idiotiske forbrydere" og advarer om, at IS ikke kan ødelægges.

Han sværger, at IS vil udføre nye angreb, der vil få Vesten til at glemme angrebene i USA 11. september 2001 samt angrebet i Paris i november.

Han retter en særlig advarsel mod Spanien, som vil komme til at "betale dyrt" for at have smadret det muslimske maurer-herredømme i Andalusien i det sydlige Spanien i slutningen af det 15. århundrede.

Han taler om Cordoba og Toledo og siger, at det ikke er glemt, at det gamle andalusiske land var muslimsk.

I slutningen af den næsten otte minutter lange video henretter den truende bøddel og flere andre IS-krigere fem knælende mænd i orange dragter.

Henrettelsen er optaget i ruinerne af en bygning, der synes at være blevet ramt i et luftangreb ikke lang tid forinden.

Islamisk Stat har i over et år kontrolleret flere områder af Irak og Syrien, men luftangreb fra USA og en stor international koalition af lande har trængt bevægelsen tilbage i flere af områderne.

/ritzau/AFP