Franz Beckenbauer erkender fejl i affære om VM-værtskab

Skrevet af admin

26/10/2015

Dagens topnyheder

Den tyske fodboldpersonlighed Franz Beckenbauer indrømmer nu, at der "skete fejl" i forbindelse med Tysklands ansøgning om VM-værtskabet i 2006.

Erkendelsen kommer, efter at Beckenbauer mandag var indkaldt til den eksterne undersøgelseskommission, som Det Tyske Fodboldforbund (DFB) har etableret for at kaste lys over affæren.

- For at få et finansieringstilskud fra Fifa fulgte vi et forslag fra Fifas finanskommission, som vi i dag kan se, at parterne skulle have tilbagevist. Det bærer jeg som præsident for den daværende organisationskomité ansvaret for, siger Franz Beckenbauer ifølge dpa.

Hvad det omtalte forslag mere præcist indebar er endnu uklart, og Beckenbauer ønsker ikke at uddybe nærmere af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Magasinet Der Spiegel har tidligere bragt en historie om, at der blev betalt 6,7 millioner euro, svarende til 50 millioner kroner, i forbindelse med ansøgningen. Et beløb, som magasinet hævder blev brugt til at købe stemmer.

Det afviser både Beckenbauer og DFB dog kategorisk.

DFB har tidligere gennemført en intern undersøgelse af, hvad den omstridte indbetaling drejer sig om, men har ikke fundet beviser på, at noget ulovligt har fundet sted.

- I undersøgelserne har DFB ikke fundet indikationer på, at der er foregået uregelmæssigheder, eller at man har købt sig til stemmer, lød det i sidste weekend i en meddelelse fra forbundet.

DFB tilføjede dog ved den lejlighed, at man fandt, at indbetalingen i 2005 på 6,7 millioner euro måske ikke er helt efter bogen.

- Pengene er potentielt ikke blevet brugt til det oprindelige formål, lyder det fra DFB.

Tyskland vandt afstemningen om værtskabet med 12 stemmer mod Sydafrikas 11.

/ritzau/