Frasalg skal få EU til at sige god for telefusion i Danmark

Skrevet af admin

08/09/2015

Dagens topnyheder

Teleselskaberne Telenor og Telia tilbyder nu at sælge fra i Danmark i et forsøg på at blødgøre de europæiske myndigheder, som har udtrykt skepsis over for en planlagt sammenlægning af de to selskabers mobilaktiviteter i Danmark.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der har sine oplysninger fra EU-dokumenter om sagen.

Ifølge papirerne har det norske og det svenske selskab tilbudt at frasælge op til 40 procent af en netværksenhed til en tredjepart, som dermed får adgang til de to selskabers netværksteknologi.

En ny aktør vil også have en option på at købe over 30 telebutikker. Desuden skulle Telenor også være indstillet på at sælge sit BiBob-teleselskab, der har mellem 140.000 og 150.000 danske kunder.

Den ønskede fusion er kommet i konkurrencekommissær Margrethe Vestagers søgelys, fordi den vil reducere antallet af aktører på mobilmarkedet fra fire til tre.

Det nye forslag fra Telenor og Telia indebærer ifølge Reuters, at der bliver plads til et nyt mobilselskab i Danmark, som dog ikke kommer til at eje sit eget netværk.

Og netop det forhold kan muligvis blokere for en europæisk godkendelse af sammenlægningen.

For at kunne konkurrere effektivt på mobilmarkedet er det ifølge EU-Kommissionen altafgørende, at man selv ejer et netværk og ikke skal leje sig ind hos en konkurrent. Det fremgår af et dokument fra kommissionen, som Reuters har set.

Ingen af de involverede parter ønsker at udtale sig om sagen, skriver nyhedsbureauet.

Telenor og Telia vil måske allerede i denne uge få at vide, om deres seneste forslag er spiseligt for konkurrencemyndighederne.

/ritzau/Reuters