Fredagens frygtede vold blusser op i Egypten

En politibetjent rapporteres ifølge AFP dræbt.

Demonstrationerne har udgangspunkt fra op mod 20 moskeer, hvorfra Det Muslimske Broderskab har opfordret til dets tilhængere til at bevæge sig mod Ramses-pladsen i det østlige Cairo ved 6. Oktober broen.

Egyptiske militærstyrker har taget opstilling ved offentlige bygninger og andre strategiske mål for at hindre demonstranter i at sætte dem i brand, således som det skete med regeringsbygninger under torsdagens uroligheder.

Ifølge BBC Tweets blokerer militæret gaderne, der fører til Ramses-pladsen, men egyptiske Twitter-brugere skriver, at der allerede befinder sig flere hundrede mennesker på pladsen, og at der er helikoptere i luften. Helikopterne bliver mødt med råb fra demonstranterne, der også løfter deres sko op i hænderne som en måde at vise deres foragt på.

Også uden for Cairo samles protesterende også efter fredagsbønnen. Det gælder i middelhavsbyen Alexandria, hvor der meldes om uro og i byen Tanta nord for hovedstaden. Her mødes demonstranterne ifølge Al Jazeera af haglgeværer og tåregas. Sikkerhedsstyrkerne forsøger at forhindre mængden i at nå frem til en regeringsbygning i Tanta.

Samtidig rapporterer AFP, at fire pro-Morsi demonstranter er blevet dræbt i byen Ismailiya ved Suez-kanalen.

Hæren og politiet har tidligere fredag meddelt på det statslige TV, at der vil blive slået hårdt ned på alle, der bryder loven.

Egypten er stadig i undtagelsestilstand, og der er udgangsforbud fra klokken 21 til 06.

Dagens Gossip