Fredensborg Kommune slipper for ny juletræssag

Der kommer ikke en ny juletræssag i Kokkedal. Afdelingsbestyrelsen i det omstridte Egedalsvænge har bedt ejendomskontoret om at bestille årets juletræ.

Det skriver sn.dk.

Meldingen kommer efter nogle uger, hvor det er kommet frem, at flere bestyrelsesmedlemmer i Egedalsvænge har tilknytning eller sympatier for den yderliggående organisation Hizb ut-Tahrir.

LÆS OGSÅ: Nedstemt juletræ i Egedalsvænget sætter sindene i kog

I slutningen af november er der nyt valg til afdelingsbestyrelsen. En gruppe beboere har netop sendt et brev til Boligforeningen 3B og Fredensborg Kommune for at bede om, at de to parter sikrer, at afdelingsmødet i Egedalsvænge bliver gennemført under ordentlige forhold.

Juletræssagen begyndte, da et muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen i fjor blokerede for, at der skulle indkøbes et fælles juletræ. De afviste at bruge de cirka 5000-7000 kroner, som træet og juletræstænding koster.

Beslutningen vakte opsigt, fordi den blev taget tre dage efter en stor muslimsk Eid-fest i Egedalsvænge.

Hoppeborge, elastikspring og en klatrevæg sørgede for at gøre den muslimske højtid festlig for børn og voksne, og dét arrangement havde afdelingsbestyrelsen i enighed valgt at støtte med 60.000 kroner.

Under balladen meldte en privat donor sig for at sikre, at foreningen fik et juletræ - samt et tilskud til den næste muslimske Eid-fest.

Dagens Gossip