Fredericianerne er blandt landets mest digitale

Fra 1. november bliver det obligatorisk for alle borgere over 15 år at have en digital postkasse. Men allerede nu har 35 procent af alle fredericianere over 15 år aktiveret sin digitale postkasse. I Region Syddanmark er Fredericia kun overgået af Odense.

Digitalisering & Borgerservice har siden juni 2013 gennemført mange kampagneaktiviteter med det formål at hjælpe fredericianerne med at få aktiveret deres digitale postkasse.

Der ereksempelvis blevet uddelt foldere i forbindelse med kommunalvalget, besøgt plejecentre, kommunale arbejdspladser og afholdt digitale postkasse-cafeer i Borgerservicecentret og Jobcentret.

De mange kampagneaktiviteter har betydet, at især den ældre del af fredericianerne har taget den digitale postkasse til sig. Faktisk er andelen af 75-84-årige, som har aktiveret deres digitale postkasse større end andelen af helt unge i alderen 15-24 år.

Derfor vil Digitalisering og Borgerservice hen over foråret målrette flere kampagneaktiviteter mod netop gruppen af unge. Blandt andet er der planlagt besøg på byens folkeskoler og uddannelsesinstitutioner.

E-boks er ikke identisk med digital postkasse

Mange tror fejlagtigt, de har en digital postkasse, hvis de er på E-boks. E-boks er forbeholdt post fra private virksomheder, mens den digitale postkasse er forbeholdt post fra det offentlige. Det betyder ikke, at man fremover skal tømme to digitale postkasser.

Men det er nødvendigt at aktivere sin digitale postkasse via www.borger.dk. Efterfølgende kan man i sin digitale postkasse angive, at man vil have sin post både fra E-boks og digital postkasse samlet i en postkasse.

Dagens Gossip