Fredericias V-borgmester splitter lokal partiforening

Borgmester og Venstres spidskandidat i Fredericia Kenny Bruun Olsen er tilbage i valgkampen efter en kort sygeperiode. Han melder nu officielt ud, at han ser partiets 14 kandidater delt i to grupperinger, skriver Fredericia Dagblad.

- Det er ærgerligt, men sådan er det. Der er en gruppe på fem kandidater, der mere eller mindre officielt har sagt, at de ikke kan pege på mig som spidskandidat, siger han til bladet.

- Jeg er gennem flere sager blevet undsagt af medlemmer af den fløj og internt i byrådsgruppen. Det orker jeg ikke at bruge kræfter på længere.

Derfor koncentrer han sig om den største gruppe på ni kandidater, som slås for, at borgmesterposten bliver på Venstres hænder.

- Vi ønsker samarbejde både hos os og fremover i byrådet. Så må de andre køre deres løb, siger Kenny Bruun Olsen.

Han har brugt de seneste dage til at overveje sin stilling.

- Jeg er nået dertil, at vi må køre hver vores løb. Vi har ønsket at begrave stridsøksen, og jeg har stukket hånden frem til de fem, men den er ikke blevet taget imod. Det synes jeg, er trist, siger borgmesteren til dagbladet.

Kenny Bruun Olsen blev valgt til borgmester i januar efter en tid med stor intern ballade i partiets lokale afdeling i Fredericia.

Borgmesteren overtog posten efter Thomas Banke, som erkendte et misbrug af smertestillende medicin og havde rod i regnskaberne, og Banke endte med at trække sig fra borgmesterposten og byrådet.

Uenighed i den lokale partiforening om linjen over for Thomas Banke betød, at Kenny Bruun Olsen blev ekskluderet fra den lokale partiforening sammen med tre andre byrådsmedlemmer, inden han genindtrådte og fik borgmesterposten.

- Det har været et kæmpe pres med Thomas Banke-sagen. Det har gjort, at jeg har fået noget hjertebanken og trykken for brystet, og jeg har sovet alt for lidt, sagde borgmesteren torsdag til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip