Fredericias Venstre-borgmester er sygemeldt med stress

Med mindre end tre uger til kommunalvalget er Fredericias borgmester, Kenny Bruun Olsen (V), blevet sygemeldt med øjeblikkelig virkning på grund af stress, skriver Fredericia Dagblad.

Kenny Bruun Olsen er Venstres spidskandidat til borgmesterposten.

- Jeg har netop været ved lægen, og hun har sendt mig hjem i seng straks, siger Kenny Bruun Olsen til avisen.

Lægens diagnose er stress. Borgmesteren følger lægens råd og håber, at nogle dage på langs kan give ro i kroppen.

- Jeg håber meget at være oppe at stå igen, når Lars Løkke Rasmussen (Venstres formand) kommer til Fredericia i slutningen af næste uge.

- Vi har aftalt, at Lars Løkke Rasmussen kommer forbi torsdag, og det håber jeg at være klar til, siger Kenny Bruun Olsen.

I borgmesterens fravær er viceborgmester Mads Lund fra lokallisten Borgergruppen fungerende borgmester.

Kenny Bruun Olsen blev valgt til borgmester i januar efter en tid med stor intern ballade i partiets lokale afdeling i Fredericia.

Den nu sygemeldte borgmester overtog posten efter Thomas Banke, som erkendte et misbrug af smertestillende medicin og havde rod i regnskaberne, og endte med at trække sig fra borgmesterposten og byrådet.

Uenighed i den lokale partiforening om linjen over for Thomas Banke betød, at Kenny Bruun Olsen blev ekskluderet fra den lokale partiforening sammen med tre andre byrådsmedlemmer, inden han altså genindtrådte og fik borgmesterposten.

Til Ritzau siger Kenny Bruun Olsen, at stressen ikke skyldes valgkampen.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det her har været et voldsomt år. Der har selvfølgelig været fred ind imellem, men det har været et kæmpe pres med Thomas Banke-sagen.

- Det har gjort, at jeg har fået noget hjertebanken og trykken for brystet, og jeg har sovet alt for lidt. Jeg ved godt, at der er et pres på en som politiker, men det her har været ud over det ekstreme. Jeg bliver nødt til at passe på mig selv og min familie, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip