Frederik Andersen er klar til playoff i NHL

25/03/2016

Hele seks danskerhold var natten til fredag dansk tid i aktion i den nordamerikanske ishockeyliga, NHL - og alle seks hold havde danskere på isen.

Desværre for de danske ishockeylegionærer tabte de alle sammen på nær én.

Frederik Andersen og Anaheim Ducks tager nu nok 5-6-nederlaget på udebane til Toronto med et smil. Nederlaget faldt nemlig først efter overtid, og med det ene point er klubben sikker på at komme videre til playoff, når grundspillet er slut, skriver nyhedsbureauet dpa.

Anaheim var bagud 1-4 i kampen, men et fint comeback sikrede muligheden for dansk jubel i nederlagets stund.

Den danske målmand sluttede med en redningsprocent på 77 efter 20 redninger på 26 skud.

Oliver Björkstrand fortsatte sin pointhøst efter NHL-debuten for Columbus Blue Jackets for en uge siden. I hjemmekampen mod Carolina Hurricanes blev danskeren noteret for en assist ved reduceringen til kampens slutresultatet 2-3.

I Detroit fik Lars Eller 16 minutter på isen, da han og Montreal Canadiens måtte rejse videre med et 3-4-nederlag.

Samme antal minutter fik Jannik Hansen, da Vancouver Canucks tabte 2-3 hos Nashville efter overtid og straffeslag.

For Colorado Avalanche leverede Mikkel Bødker en assist ved målet til 1-0, da hans klub tabte til Philadelphia Flyers med 2-4.

Af danskerne vandt således kun Winnipeg med Nikolaj Ehlers. Hjemme blev det til 4-1 over Los Angeles Kings, men holdet ligger stadig klart sidst i Metropolitan Division.