Frederik Andersen laver sjælden assist i NHL-sejr

17/02/2016

Det sker ikke så ofte, at målmænd laver oplæg til afgørende scoringer i ishockey.

Men natten til onsdag dansk tid assisterede Frederik Andersen 13 sekunder før tid, da Anaheim Ducks vandt 5-3 ude over Edmonton Oilers i den nordamerikanske liga NHL.

Andersen var hurtig til at sende pucken ud i højre side af banen til holdkammeraten Corey Perry, som nemt kunne score i et tomt net til slutresultatet 5-3.

Edmonton satsede offensivt i slutminutterne og havde taget målmanden ud for at spille med en ekstra markspiller på isen.

Den offensive satsning havde et minut forinden givet bonus i form af et bizart Edmonton-mål til 3-4, hvor pucken ramte Anaheim-spilleren Cam Fowler på hjelmen og fløj ind over Andersen i målet.

Det skabte stor spænding i slutfasen, indtil Andersen med en sjælden målmandsassist var med til at afgøre kampen.

Ud over assisten, som var den første for Andersen i denne sæsons 32 NHL-kampe, stod danskeren også endnu en gang glimrende på mål med 24 redninger på 27 Edmonton-forsøg.

I en af nattens øvrige NHL-kampe var Nikolaj Ehlers tæt på at udligne for Winnipeg Jets med lidt over et minut tilbage af kampen mod Carolina Hurricanes.

Men Ehlers' skud snittede Carolina-spilleren John-Michael Liles, så pucken akkurat strøg forbi den højre stolpe og i ind i sidenettet. Winnipeg tabte dermed kampen 1-2.