Frederik Andersen var afgørende i vanvittigt NHL-comeback

27/03/2016

Anaheim Ducks og Frederik Andersen var helt nede i sækken, men Ottawa Senators glemte at snøre den trods en solid føring på 3-0 fem minutter inde i den sidste og tredje periode.

I stedet slog Anaheim til og scorede fire gange i træk og vandt ishockeykampen i NHL efter overtid og en dramatisk afslutning natten til søndag dansk tid.

Frederik Andersen blev noteret for 29 redninger og leverede en afgørende af slagsen, da Anaheim var bagud 0-3 i starten af tredje periode. Her fik Ottawa tilkendt et straffeslag, som danskeren parerede.

- Da vi reddede det straffeslag og fik scoret det første mål i tredje periode, så troede spillerne på sejren, siger Anaheim-træner Bruce Boudreau til nhl.com.

Minuttet efter Andersens redning på straffeslag scorede canadieren Ryan Getzlaf til 1-3 for Anaheim.

Og da svenske Jakob Silfverberg reducerede endnu en gang for udeholdet i midten af perioden, så lurede det vanvittige comeback.

Anaheim havde også heldet, da Frederik Andersen i en offensiv satsning blev taget ud af sit mål til fordel for en ekstra markspiller.

Ottawa opsnappede pucken, men skød forbi det tomme bur med lidt over et minut tilbage af den ordinære spilletid.

I stedet udlignede svenske Hampus Lindholm til 3-3 med 57,2 sekunder tilbage på klokken, og da der ikke blev scoret yderligere i tredje periode, så skulle kampen afgøres i overtid.

Anaheims Rickard Rakell udnyttede et power play med et flot langskud i overtiden, og så var kampen afgjort.

Trods de tre indkasserede mål fik Frederik Andersen ros efter kampen. Anaheims forsvar blev nemlig udstillet ved Ottawas tre scoringer og efterlod danskeren lidt i stikken ved målene.

- Vi lod vores målmand hænge og tørre. Han blev passeret efter afleveringer til bageste stolpe og den slags nemme bagdørs-mål. Det ligner os ikke.

- Det var rart at se, at vi viste karakter og kom tilbage i tredje periode. Vi var trætte af den måde, vi havde spillet på, siger Getzlaf.

Sejren betyder, at Anaheim stadig er med i kampen om at slutte øverst i Pacific Division, hvor Los Angeles Kings fører med tre point. Anaheim har dog spillet en kamp færre.

I en af nattens øvrige kampe scorede Lars Eller et enkelt mål for Montreal Canadiens, som tabte 2-5 til New York Rangers. Lars Eller stod for udligningen til 1-1 i første periode.