Frederik får læreplads i 18-års fødselsdagsgave

Faxe Forsyning lagde i sidste uge lokaler til en historisk begivenhed. Formentlig for første gang er en privat virksomhed og et offentligt selskab gået sammen om at ansætte en lærling, og tirsdag fik Frederik Kaas Jespersen fra Karise papir på, at han er ansat i de to virksomheder som klejnsmed-elev.

De tre parter var samlet for at underskrive kontrakten og fejre samarbejdet, som fagfolk finder meget opsigtsvækkende.

Helge Hansen fra EUC Sjælland kalder samarbejdet mellem den private og den offentlig sektor unik, og han har ikke kendskab til, at der tidligere er indgået lignende aftaler på lærlinge-området. Faglig sekretær Thomas Guldager fra Dansk Metal Sydøstsjælland bifalder i høj grad initiativet, og han ser det som en fordel for Frederik Kaas Jespersen, at han lærer kulturerne at kende både hos en privat og en offentlig arbejdsgiver.

- Jeg glæder mig over, at Royal Unibrew og Faxe Forsyning viser, at vi gerne vil tænke nyt og kan sætte handling bag alle ordene. Det er en god fornemmelse, at vi sammen går nye veje, siger John Buur Christiansen, der er direktør hos Faxe Forsyning, og som arbejdsgiver under- skrev kontrakten sammen med Keld Norup, der er produktionschef hos Royal Unibrew.

Faxe Forsyning og Royal Unibrew har samme med EUC Sjælland sat en uddannelsesplan sammen for Frederik Kaas Jespersen. Han begyndte torsdag 1. november sin uddannelse med et ophold hos Royal Unibrew, og til foråret tager han så fat på sit første forløb hos Faxe Forsyning. Den unge klejnsmed skal have flere ophold på begge arbejdspladser, ligesom uddannel- sen består af flere skole-forløb.

Underskriften på kontrakten faldt i øvrigt i en begivenhedsrig periode i Frederik Kaas Jespersens liv: Underskrivning af kontrakten 30. oktober, første arbejdsdag 1. november, 18 års fødselsdag lørdag 3. november - samtidig med, han arbejder hårdt for at få kørekort.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip