Frederiksberg og Vesterbro uden strøm: Yderst sjældent med så lange strømsvigt

Mange københavnere måtte helt frem til midnat undvære strøm i kontakterne, og det skete efter en lørdag hvor strømmen havde været væk i mange timer.

Men det er i følge Dong Energy meget usædvanligt med så lange strømafbrydelser, som dem der ramte husstandene på Frederiksberg og Vesterbro.

. Det har været en kompliceret hændelse med en kortslutning, der medførte skader på flere dele af transformerstationen, så vi ikke kunne omlægge strømforsyningen til reserveforsyningen. Det oplever vi heldigvis ikke så tit, siger Jens Jakobsson, der er teknisk direktør hos Dong Energy.

Strømafbrydelsen i tal
Strømafbrydelsen opstod kl. 12.39, som følge af en omfattende kortslutning på hovedtransformerstation ved Sankt Knuds Vej på Frederiksberg.

Omkring 21.000 elkunder var uden forsyning i knap 10 minutter, hvorefter elforsyningen kunne omlægges så hovedparten atter kunne forsynes. Som følge af skader på anlægget måtte cirka 3.000 undvære strømmen hele eftermiddagen.

Klokken 17.30 var 2.500 kunder fortsat uden strøm.

Dette tal var kl. 21.30 reduceret til 1.000 kunder.

- Vi beklager naturligvis meget de gener, som strømafbrydelsen har påført vores kunder på Frederiksberg. Vi havde indkaldt ekstra personale og sat vores egne mobile elværker i drift så hurtigt som muligt. Ydermere lånte vi to elværker fra vores naboselskab SEAS-NVE, forklarer Jens Jakobsson.

De sidste kunder fik strømmen tilbage omkring midnat.

Bliv ven med netnyhederne.dk på Facebook

Dagens Gossip