Frederiksen: Alle partier må tage ansvar for et nej

Bunken af ja-stemmer til folkeafstemningen om retsforbeholdet er vokset med i hvert fald en, efter at Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, torsdag formiddag har afgivet sin stemme i Ballerup.

Mette Frederiksen siger til de fremmødte tv-stationer, DR og TV2, at afstemningen efter hendes mening handler om tryghed.

- Skåret helt ind til benet handler afstemningen for mig at se om, at vores politi har alle de nødvendige redskaber til at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet, siger hun.

Selv om Frederiksen selv ikke er i tvivl om, hvor hendes kryds skal sættes, understreger hun, at hun vil respektere udfaldet af afstemningen, som mange meningsmålinger spår til at blive et nej.

- Der er ikke et forkert resultat. Danskerne stemmer ud fra den overbevisning, vi nu engang har, siger hun.

- Det er alt for tidligt at udlægge valgresultatet. I løbet af de næste par timer gør vi det sidste, og så er det op til vælgerne.

Bliver det et nej, påhviler der alle Folketingets partier et ansvar lyder det fra S-formanden.

- Hvis det bliver et nej, har vi en ny situation i morgen. Da går jeg ud fra, at alle partier tager et ansvar - også dem, der har udstedt store garantier om, hvad der skan lade sig gøre, lyder det fra Mette Frederiksen.

- Stemmer vi nej, er i vi ude af Europol og så må vi se hvilken løsning, der kan findes.

- Så må vi tage diskussionen sent i aften og i morgen om, hvad er det for et resultat vi har. Min opfordring er nu, at man skal tage en beslutning og gå ned og stemme.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip