Frederiksen skal føre U21-landsholdet til OL-succes

Det bliver Niels Frederiksen, der skal føre U21-landsholdet i fodbold til succes ved OL i Rio næste år og til EM i Polen i 2017.

Torsdag ved et pressemøde i Brøndby blev den tidligere Lyngby- og Esbjerg-træner præsenteret som afløser for Jess Thorup, der i sidste måned forlod landstrænerjobbet for at blive cheftræner for FC Midtjylland.

Frederiksen blev den 10. august fyret i Esbjerg efter en skuffende sæsonstart, men han kom ikke til at gå længe uden job.

Han kom til den vestjyske klub i sommeren 2013, hvor han afløste Jess Thorup, som på det tidspunkt overtog U21-landsholdet.

44-årige Niels Frederiksen har tidligere arbejdet i Lyngby, hvor han blandt andet trænede talenter. Fra 2009-13 var han cheftræner i klubben, før han kom til Esbjerg.

Den bankuddannede træners første store opgaver bliver EM-kvalifikationskampene i oktober hjemme mod Wales og Bulgarien.

U21-landsholdet er havnet i gruppe 5, hvor modstanderne ud over Wales og Bulgarien er Rumænien, Armenien og Luxembourg.

Næste år skal U21-landsholdet med til OL i Rio. Danmark har for første gang siden 1992 fået et fodboldhold med til de olympiske lege.

Kvalifikationen blev sikret i juni ved EM i Tjekkiet. Her nåede holdet med Jess Thorup som træner frem til semifinalen, hvor holdet tabte 1-4 til Sverige, der senere vandt EM-finalen.

Det danske hold talte spillere som Pierre-Emile Højbjerg, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer og anfører Jannik Vestergaard.

Efter afskeden med Jess Thorup har den tidligere assistent Henrik Clausen fungeret som midlertidig cheftræner.

I september skal U21-landsholdet spille venskabskampe mod Ukraine og Tyskland.

/ritzau/

Dagens Gossip