Frederiksen slår Thorning i ny meningsmåling

Frederiksen er også topscorer, når det gælder om at være bedst i overensstemmelse med partiets kerneværdier, mens man skal langt ned på listen i begge spørgsmål, før statsministerens navn dukker op.

Selv når det drejer sig om, hvem der er bedst til at lede landet, får statsministeren baghjul af både Mette Frederiksen og finansminister Bjarne Corydon (S).

Målingen viser, at Mette Frederiksen har et godt udgangspunkt både i og uden for partiet, hvis hun skulle ønske at blive formand, mener Rune Stubager, lektor i statskundskab på Aarhus Universitet.

»Hun har formået at signalere, at hun måske ville stå for en anden politik end den, der i øjeblikket er yderst upopulær,« siger han til Politiken.

Også en række fremtrædende socialdemokratiske kilder, som Politiken har talt med, mener, at Mette Frederiksen i dag må regnes for storfavorit til at blive partiets næste formand.

Gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) vil ikke udtale sig om et fremtidigt formandsspørgsmål, men han synes, at Mette Frederiksen »har gjort et fremragende arbejde«.

Også den socialdemokratiske veteran Ritt Bjerregaard roser Frederiksen.

»Man gør jo altid en politiker en bjørnetjeneste, hvis man udnævner dem til kronprins eller kronprinsesse i et parti, men man må sige, at Mette Frederiksen står særdeles stærkt og vil blive en fremragende formand,« siger Ritt Bjerregaard.

Mette Frederiksen selv siger til Politiken, at hun »står fuldt ud bag Helle Thorning-Schmidt som vores statsminister og formand«.

Dagens Gossip