Frederikshavn topper efter Sønderjyske nedtur

04/12/2015

Frederikshavn White Hawks topper Metal Ligaen og skabte afstand til Sønderjyske efter fredagens runde i den bedste danske ishockeyrække.

Hjemme i Frederikshavn blev det til en 6-3-sejr over Rødovre Mighty Bulls i et opgør, hvor hjemmeholdet vandt alle tre perioder med 2-1.

Med sejren nåede Frederikshavn op på 50 point, mens Sønderjyske forbliver på 47 point med 2-4-nederlaget i Aalborg til Aalborg Pirates.

Colin Vock bragte Frederikshavn foran 1-0 efter 10 minutter, men få minutter senere udlignede Nikolaj Zorko for gæsterne.

Perioden var næsten færdigspillet, da Steffen Klarskov Nielsen øgede til 2-1 efter assist af Tim Kunes.

Igen fik Rødovre udlignet i anden periode ved Mikael T. Christensen efter en halv times spil, men det blev 3-2 og 4-2, inden anden periode var færdigspillet.

Tredje periode bød på scoringer af gæsternes Mike Rådde, før Robin Bergman og Mathias Bau Hansen slog 6-3-sejren fast.

I Aalborg kom hjemmeholdet foran 1-0 efter blot et minuts spil ved Olle Liss, og den føring holdt perioden ud.

Sønderjyske udlignede et par minutter inde i anden periode, men hjemmeholdet kom atter i front ved Nicolai Meyer, før Scott Campell udlignede.

Det undertippede hjemmehold sørgede for overraskelsen i sidste periode med scoringer af både Tobias Ladehoff og Jeppe Jul Korsgaard.

Sejren betyder, at Aalborg kom væk fra den absolutte bund og nu ligger næstsidst i Metal Ligaen med 16 point.

I aftenens øvrige opgør vandt Odense Bulldogs uden med 3-2 over Herning Blue Fox. Gentofte Stars sejrede hjemme 5-1 over Herlev Eagles, der dermed ligger sidst i ligaen, mens Rungsted Ishockey hjemme vandt 1-0 over Esbjerg Energy.