Fredsforhandlinger mellem israelere og palæstinensere kan starte tirsdag

»Vi håber, at forhandlingerne vil begynde i næste uge i Washington mellem israelske og palæstinensiske repræsentanter,« sagde Silvan Shalom ifølge The Jerusalem Post under et besøg i Jeriko på Vestbredden.

Han understregede, at israelerne er klar til at mødes med palæstinenserne, hvilket han også har meddelt USA, hvor mødet efter planen skal stå.

»Så vidt jeg forstår, vil palæstinenserne i næste uge beslutte, om de vil komme, men jeg kan ikke tale på vegne af palæstinenserne. Men hvis de gør det, vil forhandlingerne starte næste tirsdag,« sagde ministeren.

Silvan Shalom holdt torsdag et 20 minutter langt møde med den palæstinensiske chefforhandler Saeb Erekat i Jeriko. Herefter fortalte Shalom, at de havde diskuteret vilkårene for fornyede forhandlinger og tilføjede, at palæstinenserne dog endnu ikke har afsluttet godkendelsesprocessen for direkte forhandlinger, som har været stort set fastfrosne siden december 2008.

En talsperson for den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas, siger ifølge The Jerusalem Post, at palæstinenserne endnu ikke har modtaget en invitation fra USA om at komme til Washington.

»Den palæstinensiske delegation er klar,« sagde talsperson Nabil Abu Rudaineh, der tilføjede:

»Vi har forpligtet os til det møde«.

USAs udenrigsminister, John Kerry, der for nylig har rejst frem og tilbage mellem israelerne og palæstinenserne for at få sat skub i fredsforhandlingerne, har meddelt, at grundlaget for nye samtaler er lagt, og at israelske og palæstinensiske forhandlere snart skal til Washington.

Der er endnu ikke sat en endelig dato for en genoptagelse af forhandlingerne, siger en talsperson for det amerikanske Udenrigsministerium:

»Vi forventer, at parterne mødes her i Washington snart. Vi vil advare mod enhver form for gisninger og spekulationer,« siger talsperson Maria Harf.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip